0.0

Екстра-ліга. Підсумки 1-го туру

Футзал 20.04.2024
ДЮСШ-4 Рівне
Переглядів: 402 | Автор: almoraz | Дата: 20.04.2024, в 11:01

Отже, чемпіонат України серед команд Екстра-ліги стартував. Навіть пройшов його перший тур. А це означає, що прийшов час підводити традиційні підсумки. Природно, у нас був час проаналізувати усі події, які сталися в стартовому турі і зробити свої висновки. І ними варто поділитися.

"Енергія" розпочинає з перемоги. Під час цього міжсезоння "Титан-Зоря" солідно укріпилася. Причому, її ряди поповнили далеко не останні виконавці. І, якщо порівнювати з минулим сезоном, цей склад "титанів" здатний на багато що. Це, в принципі, підтвердив і матч з "Енергією", в якому львів'янам припало непросто. Причому, не слід забувати, що "енергетики" грали удома. Проте, на гру покровчан це не впливало, і здавалося, що стартовий поєдинок чемпіонату принесе сенсацію. Але господарі були іншої думки. Вони виявилися сильнішіми за підопічних Едуарда Кулика і у командному, і в індивідуальному плані. Яскраве тому підтвердження - дубль Михайла Грицини. Правда, це був усього лише один з моментів, який привів до підсумкової перемоги "Енергії". Ще один момент - це те, що в другому таймі "титани" дуже часто давали "біло-зеленим" грати першим номером. А це, як відомо, може закінчитися сумно. Плюс додайте сюди вилучення Камеко. Тому, покровчанам слід з цього робити висновки.

І ще. Не можу не кинути каміння у город "Енергії". Справа не в тому, що матч був призначений на п'ятницю в робочий час. А в тому, що під час гри з'явилися проблеми з трансляцією. Річ у тім, що "Енергія" транслює свої матчі через свій канал на "Ustream". І якраз під час прямого ефіру стали виникати труднощі з переглядом - нібито із-за перевищення ліміту глядачів. Адже у "Енергії" є свій канал на "YouTube" - що заважає "біло-зеленим" показувати свої поєдинки в прямому ефірі там?

Бакум не забив? Є Бойченко. Напевно, усі пам'ятають, що в минулому сезоні "Приват" був явним аутсайдером Екстра-ліги. Тільки у останньому турі криворізька команда зуміла добути свою першу і останню перемогу. Але та гра, яку після свого приходу почав ставити команді Раміс Мансуров, давала підстави думати про те, що перемоги "Привату" не за горами. І в першій грі нового чемпіонату ми у цьому переконалися ще раз. Хоча, справедливості заради, відмітимо, що перемога "приватівцям" далася нелегко. Так, "Кардинал" у міжсезоння втратив деяких своїх лідерів. Але деякі основні виконавці залишилися. Так, рівняни, можливо, почали сезон на старому багажі, але цьому є пояснення - до останнього моменту не було ясно, чи буде рівненська команда грати в Екстра-лізі. І цього старого багажу, який, безумовно, з відходом Танського, Волянюка і Маринюка трохи втратив яскравих фарб, вистачало для того, щоб деякий час вести в рахунку. Проте, у "Привату" були свої козирі, які спрацювали. Це, в першу чергу, Бойченко, який спорудив перший хет-трик сезону і показав, що у "Приваті" бомбардиром може бути не лише Роман Бакум, який у цій грі не зміг відзначитися. Крім того, не можна не відзначтити хорошу гру Дурбана, який рятував "Приват" від гола у багатьох епізодах. Ще б криворіжцям підтягнути гру в обороні. Втім, до другого туру у підопічних Раміса Мансурова ще є час виправити цей недолік.

Третя поспіль стартова осічка "Урагану". Як і минулого року, ивано-франковский "Ураган" розпочинав з протистояння проти "Спортлидера+". Тоді "дракони" програли, але тепер вони хотіли взяти реванш. Тим більше, та "ураганівська" молодь, яка минулого року була "необстріляною", зараз набралася досвіду. Тому, підопічні Івана Скіцка мали усі підстави для того, щоб почати чемпіонат за іншим сценарієм. Проте, невпевнена гра воротарів і огріхи оборони привели до того, що "Ураган" утретє підряд стартував з поразки. Не зовсім хороша тенденція, чи не так? Однак, у івано-франківців наступна гра теж домашня, тому в них є час і можливість виправити ситуацію. Що ж до "Спортлидера+", то команда з Хмельницького непогано увійшла до сезону, підтвердивши невипадковість завойованих срібних медалей. Але при цьому ще видно, що "лідери" грають не зовсім по тому малюнку, який бажає бачити Роман Ковальчик. Проте, це, швидше за все, справа часу.

Херсонський млинець вийшов глевким. Безумовно, у Херсоні з нетерпінням чекали дебюту місцевого "Продексіма" в Екстра-лізі. Але вийшло так, що дебют вийшов невдалим. Правда, цьому є пояснення: зараз мало хто зможе гідно протистояти діючому чемпіонові України. Так що, залишається тільки сподіватися, що підопічні Ігоря Москвичова засвоїли урок футзалу від харків'ян. А доки ж нам залишається тільки констатувати, що "Локомотив" потихеньку набирає форму перед стартом в Основному раунді Кубку УЄФА (тьфу-тьфу-тьфу, щоб не зурочити!). І якщо підопічні Євгена Ривкіна продовжуватимуть набирати форму в такому ж стилі, то ми не без підстав можемо сподіватися на те, що "Локо" без проблем пройде в Елітний раунд головного турніру європейського клубного турніру по футзалу.

Таким був стартовий тур чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі. Десь були позитивні моменти, а десь - негативні. Проте, початок покладений. Далі буде ще цікавіше, чи не так?

Автор: Артем Терентьев, специально для UA-Футбол

Коментарі Коментарі ВК Коментарі Facebook
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 almoraz • 23:15, 23.10.2015
тест
avatar
Останні події
Останні блоги
Різне
 
 

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Футбольний клуб
DUSHRIVNE.AT.UA © 2015 - uCoz